Opel Insignia verslaat concurrentie.Nieuwe Insignia wint belangrijke multitest.

Winst-multitest-Insignia

De nieuwe Insignia Grand Sport verslaat in de multitest van Autoweek (nr 29. 2017) zijn directe concurrenten. De Ford Mondeo, Renault Talisman, Mazda 6, Skoda Superb en de Volkswagen Passat leggen het af tegen de Insignia in de vergelijkende multitest. Veel value for money, uitstekende rijeigenschappen: de Insignia heeft het volgens Autoweek allemaal. En daar zijn we natuurlijk héél trots op.

Nieuwe Insignia scoort op alle vlakken
“Opel stormt de middenklasse binnen! Hij scoort op alle vlakken en wint zo deze test”, is de eindconclusie van Autoweek. Maar waarin blinkt de Insignia dan zo uit? Hij is allereerst tot 170 kilogram lichter dan zijn voorganger en dat is te merken. “De Opel is een zeer fijne rijdersauto geworden. Hij doet denken aan de Astra, ook een fijne stuurauto, maar je merkt wel dat er een stap is gemaakt om het rijgedrag te verfijnen. Opel heeft de Insignia in zijn geheel naar een beduidend hoger plan getild. Hij rijdt heel goed, is scherp en biedt toch genoeg comfort.”

Over de geteste 1.5 Turbo viercilinder benzinemotor met 165 pk zegt Autoweek het volgende: “De nieuwe motor heeft bovenin een fijne reserve en levert al vroeg genoeg zijn koppel om soepel met het verkeer te kunnen meekomen.”

Uitstekende beenruimte
“De cockpit is netjes, waarbij Opel heeft geprobeerd de knoppenzee van zijn voorganger wat terug te dringen. Dat is goed gelukt, waardoor de ergonomie prima op orde is. Het multimediasysteem zit prettig onder handbereik en werkt uitstekend. De beenruimte op de achterbank is dankzij de gegroeide wielbasis meer dan uitstekend en zowel voor- als achterin zitten de stoelen erg prettig.”

“Waar bijna elke D-segmenter wel een aanwijsbaar zwak punt heeft, gaat dat niet op voor de Opel Insignia”, zo luidt de eindconclusie van Autoweek.